Stäng meny

Välkommen hem, Marcus Paulsson!

Publicerades 28 april 2019 klockan 18:16

Mörrum Hockey kan idag stolt presentera en av sina största värvningar i klubbens historia. Den egna produkten Marcus Paulsson vänder hem till moderklubben igen efter en tid som proffs i Malmö Redhawks, Färjestad BK, HC Davos och Karlskrona HK. Den tidigare Tre Kronor-forwarden och Mörrum Hockey är överens om ett kontrakt som sträcker sig fram till och med säsongen 2021/2022.

Du drömmer inte, detta är inte ett sent 1:a aprilskämt utan detta du nu läser är verklighet! Drömvärvningen alla kategorier är på plats. Marcus Paulsson kommer hem igen till moderklubben efter en 15-års period som proffs i SM-liiga, SHL, NLA och HockeyAllsvenskan. 

Den 35-årige ytterforwarden Marcus Paulsson behöver knappast en presentation för den svenske hockeysupporten och särskilt inte för alla människor runt om Mörrum Hockey men vi tar det från början ändå….

Marcus Paulsson startade sin karriär i Mörrum Hockey tidigt 90-tal och framtiden skulle visa att han skulle bli en av våra absolut största hockeyspelare. Marcus debuterade i Mörrum Hockeys representationslag 2001/02 och spelade i sin första säsong i representationslaget i HockeyAllsvenskan som 17-åring.

Efter debutsäsongen i A-laget vände det västerut för Paulsson som skulle att spela de två kommande säsongerna i den högsta kanadensiska juniorligan Wester Hockey League och i Saskatoon Blades. Under tiden i Kanada spelade Marcus 139 matcher och på dessa producerade han 69 poäng. Tiden i Nordamerika gjorde han även att han hann debutera i de äldre juniorlandslagen och spelade även U20-VM för Sverige 2003.

Kommande säsong skulle Paulsson vända hem till Sverige och för spel i IF Malmö Redhawks. Bortsett från en kortade period i Finland och SM-liiga för spel i Lahden Pelicans och TPS Turku och ett par kortare lån till Halmstad Hammers och Mörrum så skulle Malmö bli hans adress de kommande 4 säsonger. I Redhawks öste Paulsson in poäng och gjorde de sista säsonger 30 respektive 13 mål innan han flyttade från HockeyAllsvenskan och upp till SHL.

I slutet av säsongen 2008/09 rodde det kris i Malmö Redhawks och lagets stjärnor fick se sig om för nya utmaningar och laget poängkung sedan flera säsonger tillbaka fanns det många intressenter för och de som vann kampen om Marcus Paulssons signatur var giganten Färjestad BK. 

I Färjestad fortsatte utvecklingen och Paulsson tog nästa kliv i karriären då han förutom att spela 264 matcher för storklubben även gjorde 65 mål och 61 assist och under säsongerna i Karlstad blev det även SM-Guld 2008/09 och 2010/11. Under den sista säsongen i Färjestad började även karriären som landslagsspelare i Tre Kronor och uttagningar i Euro Hockey Tour-turneringarna att bli återkommande de kommande säsongerna.

Efter tiden i SHL och SM-Gulden i Karlstad så blev det ett 3-årigt till Schweiz och storklubben HC Davos. Under tiden i alplandet blev det imponerande 58 mål producerat av Mörrumsprodukten och under tiden blev han även Schweizisk mästare och han vann även skytteligan en var gång vardera.

2016 så var det dags att vända hem till Sverige igen och detta hem till Blekinge och för spel med Karlskrona HK i SHL. Efter två säsonger i SHL blev spel i HockeyAllsvenskan den senaste säsonge för Paulsson och Karlskrona. Denna säsongen var också riktigt bra från Paulssons del i ett mittenlag i serien. Han lyckades förutom att vara kapten för laget även hinna med och producera 38 poäng, vara hela 20 mål i HockeyAllsvenskan. 

Martin Ingvarsson från Mörrum Hockeys sportgrupp säger följande om värvningen av Marcus Paulsson.

– En fantastisk dag för alla Goisare. Vi vill tacka alla involverade för den kraftsamling som är gjord. Mörrum Hockey har levererat en värvning som ger eko ute i Hockeysverige. Nu samlas alla Goisare under samma fana och vi tror också att den signal vi sänder talar sitt tydliga språk. Vi skall tillbaka till Hockeyallsvenskan och vi hoppas att allt fler supportrar och företag är med på denna fantastiska resa som nu påbörjas.  

Marcus Paulsson kommer att spela i tröjan 16 och kontraktet är skrivet till och med säsongen 2021/22 och hans profil på eliteprospects.com hittar du här!

// David Särnby

 

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.