Stäng meny

Uppstart vårsäsong 17/18

Publicerades 5 januari 2018 klockan 17:43

Äntligen, som Gert Fylking hade sagt, är det matchvecka med premiär i AllTvåan. Vänersborg på bortaplan. Det följs upp med på hemmaplan mot grannarna från Olofström. Kul, riktigt kul! Hoppas att många kommer och kan matcha den härliga derbystämningen som var mot Sölvesborg.

Vi har inte legat på latsidan sedan sista matchen mot Lund men vi skildes åt 22/12 för att sedan umgås med familj och vänner i sex dagar. Välbehövlig vila och nyttigt att få vara ifrån varandra ett tag. I mellandagarna startade vi upp utomhus på Väggarinken. Roligt med lite annorlunda och få byta miljö men framförallt så var det upptaget i vår ishall med cup för de yngre förmågorna. Vi var uppe och bytte om och det fanns knappt en parkeringsplats ledig. Vi är en “stor-liten” förening med många inblandade! Innan nyåret hann vi med lite träningshelg där grundspel repeterades samt träning i över- och underläge. Spets som kommer att bli avgörande i AllTvåan.

Mycket av vår höstsäsong har varit att hela tiden lyfta detaljer i spelet. Vid sidan om isen skall killarna vara hela och friska men samtidigt bygga upp sina kroppar och det är inte lätt att alltid vara tokmotiverad att pressa sig själv men här har vi hjälpt varandra för att klättra så högt som möjligt i fystrappan. Med fys och is så hamnar killarna på ca 10 pass i veckan och dessutom 2 matcher. Sedan skiljer sig passen i belastning men mycket tid och kraft går det åt. I vändningen på grundserien ökade vi kvaliteten på träningarna och det gjorde oss bättre även i matcherna. Mer tävling från grabbarna och större noggrannhet i ex. skott och passningar gjorde och gör skillnad.

Vi har kunnat träna på med en stor och bra grupp. I sista matchen skadade sig Zeke Back men han och vi hoppas att han kan påbörja rehab inom en tvåveckorsperiod. Danil och Dmitri har varit hemma i Ryssland. Lite för att fira jul med familj men framförallt för att åter få ordning på papper för att kunna spela hos oss under våren. Alla papper är klara och båda två kommer under lördagen. Sebastian Johansson gjorde sin sista träning med laget under torsdagen och flyttar åter till Stockholm för jobb och nya utmaningar. Önskar Sebbe lycka till! I övrigt är samtliga tillgängliga. Redo att hela tiden bli bättre ju längre säsongen lider. Ser fram emot härliga matcher och möten på Jössarinken och i alla andra hallar. Välkomna till en riktigt häftig vårsäsong!

//Andreas Ernebrand

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.