Stäng meny

Tung inledande PlayOff förlust mot Kalmar

Uppdaterades 2 mars 2017 klockan 09:43

Matchfakta
Mörrum GOIS
VS
Kalmar HC
2-6
(0-2, 1-2, 1-2)
Matchens lirare
(Mörrum GOIS)
(Kalmar HC)

Matchfakta

Plats: Jössarinken
Datum: 01/03/2017
Omgång 1:3
Publiksiffra: 976
Huvuddomare:
Henrik Rosdahl
Assisterande domare:
Adam Kallenberg, Marcus Hejdesten

Andraplatsen i AllTvåan för Mörrum Hockey innebar att man fick vinnaren från fortsättningsserien, Kalmar HC, som motståndare i PlayOff 1. Det skulle under onsdagskvällen visa sig att det inte kommer bli en lätt uppgift att besegra Kalmar HC över bäst av tre matcher. Det måste ha varit en missräkning för Kalmar att inte ta sig till AllTvåan, och inför sista omgången av HockeyTvåan innan jul kickades tränaren Stefan Fredriksson och ersattes av Tingsrydsprofilen Reine Rydberg. Kalmar HC har sedan använt sig av fortsättningsserien för att slipa på formen, en serie som Kalmar vann relativt enkelt, där Reine Rydberg och hans stab har lyckats få ihop ”stjärnorna” och talangerna till ett vinnande lag. Detta var förutsättningarna inför första nedsläpp på Jössarinken igår kväll.

Kalmar la i högsta växeln redan från start med en hög aggressiv forechecking som innebar två tappade puckar i egen zon av Mörrum redan i första bytet som i förlängningen innebar ett numerärt underläge redan efter 14 sekunder. Mörrum stretade emot bra i boxplay, men med 14 sekunder kvar av boxplay lyfte Kalmars Robin Dahlstedt in en puck från blålinjen som letade sig hela vägen in i mål bakom en skymd Sebastian Eriksson i Mörrumskassen.  Även 0-2 skulle komma innan perioden var över, och målet kom till på ett snarlikt sätt som 0-1, dock ej i powerplay denna gång, men även denna gång lyftes pucken in i mål utifrån och in bakom en skymd Sebastian Eriksson i Mörrumskassen, målskytt Kevin Andersson efter 13:48.

Den andra perioden stördes av många utvisningar, men Mörrum hade ett ypperligt tillfälle att reducera Kalmars ledning när man fick spela 5 mot 3 i 1:25, men detta läge gav få konkreta målchanser, och istället kunde sedan Kalmar utöka sin ledning till 0-3 i powerplay genom Robin Ekström efter 35.25, och drygt två minuter senare kom även 0-4 genom Craig Gallo, tid 37.40. Hoppet tändes dock för hemmapubliken när Felix Heljemo reducerade från blålinjen efter 38:57.

Mörrums chans att göra match av det hela igen var att få till en snabb reducering i inledningen av den tredje perioden, och Markus Eriksson hade ett jätteläge framför Aku Maikola i Kalmarkassen, men istället för mål där blev det en utvisning för Markus Eriksson efter att ha krockat med Aku Maikola efter avslutet. Bara 15 sekunder in i det påföljande numerära underläget kunde Kalmar utöka sin ledning till 1-5 redan genom Marcus Kvillner efter 41:19, och matchen var i princip avgjord. Spiken i Mörrumskistan kom genom Jimmie Svensson efter 45:23 när han utökade Kalmars ledning till 1-6, sedan kunde Dennis Bernhardtz fastställa slutresultatet till 2-6 efter 54:47.

Kalmar var numret för stort för Mörrum denna kväll, och det spel som Kalmar visade upp kan komma att räcka långt i jakten på en division 1 plats. Retur på lördag i Kalmar där IFFE Hallen troligtvis kommer bli välfylld med hemmasupporters som försöker bära fram laget till avancemang, och redan under onsdagen var det välfyllt på bortastå på Jössarinken. Ingenting är omöjligt, om inte Mörrum visste vad som väntade inför hemmamatchen i playoff, vet de nu i vilken form Kalmar är, och måste plocka fram sitt absolut bästa bortaspel för att ta playoff 1 till en avgörande tredje match på hemmais på Jössa på söndag.

Matchprotokoll >>>

Highlights:

Matchbilder:

© Alla bilder är skyddade av upphovsrätten och får inte laddas ned utan tillstånd!

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.