Stäng meny

Ny back klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 21 maj 2018 klockan 12:00

Det är med stor glädje som Mörrum Hockey idag kan presentera vårt tredje nyförvärv inför säsongen 2018/19. Linus Björk ansluter till Mörrum Hockey inför återkomsten till Hockeyettan Södra ifrån Linköpings HC J20 på ett 2-års kontrakt.

Ny dag och det betyder ny spelare att presentera för vårt representationslag. Truppen börjar mer och mer byggas upp mot det fullständiga och idag är det en back som kommer till Mörrum Hockey för att spela seniorhockey för första gången. Det är 20-årige Linus Björk som är en välskolad back ifrån Linköping HCs organisation som flyttar söder ut för spel i Mörrum Hockey.

Björk började sin hockeyfostran i Linköping HC och har tillhört LHC hela karriären och upp till och med J20 SuperElit. Han har även varit med tre matcher i deras representationslag i SHL under 2016/17. Under sina år i Linköping HC har Björk hunnit med 106 matcher i Sveriges bästa juniorliga SuperElit och där producerat 27 poäng.

Jim Känno i Mörrum Hockey säger så här om klubbens senaste nyförvärv.

 -”Linus Björk är en rörlig back som vi kommer att få mycket nytta av under de två kommande säsongerna. Vi är glada att kunna arbeta lite mer långsiktigt tillsammans med Björk när det gäller hans utveckling. Linus behöver som nästan alla unga spelare fortsätta utveckla sin fysik och de flesta delarna i sitt spel.”

Linus säger så här om att spela för Mörrum Hockey kommande två säsonger.

 -”Ska bli oerhört kul att komma till en förening som Mörrum. Stort steg från LHC J20 SuperElit och nu komma till en division 1-klubb som vill skriva ett tvåårskontrakt. Ser fram emot två år där jag kommer utvecklas som spelare, både på plan och utanför plan och ska bli riktigt kul och träffa nya lagkamrater och nya åskådare. Tror det kommer bli en spännande säsong med tufft motstånd och jämna matcher. Ska bidra med mina spetskvalitéer och är väldigt sugen på att dra igång säsongen med mitt nya lag!”

Linus Björk kommer att spela med tröja nummer 23 och kontraktet är skrivit på för två år

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.