Stäng meny

Niklas Torgersson klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 28 maj 2018 klockan 14:49

Mörrum Hockey kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 2018/19. Idag kan vi offentliggöra att backen Niklas Torgersson, senast från Karlskrona HK J20 har skrivit på ett 2-års kontrakt med klubben.

Ny härlig sommardag och då var det dags att presentera ytterligare en spelare som är klar för Mörrum Hockey inför återkomsten till HockeyEttan Södra och idag kan vi presentera vårt 4:e nyförvärv. Backen Niklas Torgersson ansluter till Mörrum Hockey närmst från Karlskrona HK J20 och detta innebär att vi nu har 12 kontrakterade spelare inför hösten.

Den snart 20-åriga Niklas Torgersson, född och uppvuxen i Göteborg, började sin karriär i Öckeröklubben Skärgården SK där han blev kvar fram till 2014 innan han flyttade söder ut till Blekinge. Innan flytten till Karlskrona hann Torgersson med och debutera i Skärgårdens A-lag och där blev det 9 matcher i Hockeytrean innan det var dags för spel i KHK J18/20.

I Karlskrona blev det 4 säsonger för Torgersson som på dessa kom att hinna med 83 matcher i Sveriges bästa juniorliga J20-SuperElit och på dessa producerade han 12 poäng. Niklas är inte helt obekant med Mörrum Hockey då han under säsongen 2016/17 var utlånad 4 matcher till Mörrum Hockeys J20. Torgersson var i föregående säsong också med och spelade 1 match med Karlskrona HK i SHL.

Mörrum Hockeys Jim Känno säger så här om klubbens senast nyförvärv.

-”Niklas Torgersson är en relativt stor back med bra rörlighet. Han har sina främsta styrkor i defensiven. Det är viktigt för oss att även Niklas har skrivit på ett kontrakt för två säsonger vilket visar att spelare tror på att de kommer utvecklas i vår verksamhet.”

Niklas Torgersson säger själv så här om säsongen som varit och tankar på den kommande här i Mörrum Hockey.

-”Förra säsongen representerade jag Karlskrona HK SuperElit där vi hade en tuff höst, men efter jul tog vi oss hela vägen till kvartsfinal. Under året utvecklades jag starkt då jag fick stort förtroende från mina tränare. Jag ser mycket fram att få representera Mörrum nästa säsong och även utvecklas som hockeyspelare både på och utanför isen. Det ska bli spännande och kul att ansluta i augusti och träffa det nya laget. Jag hoppas jag ska kunna bidra mycket med mitt spel under säsongen”

Kontraktet med Niklas Torgersson är skrivet på 2 år.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.