Stäng meny

Nässjö – Mörrum 0-4 / Inför Kalmar 15/11

Uppdaterades 13 november 2017 klockan 12:47

Matchfakta
Nässjö HC
VS
Mörrum GOIS
0-4
(0-2, 0-1, 0-1)
Matchens lirare
(Nässjö HC)
(Mörrum GOIS)

Matchfakta

Plats: Höglandsrinken
Datum: 12/11/2017
Omgång 12
Publiksiffra: 241
Huvuddomare:
Johan Wedin
Assisterande domare:
Robert Thorvald, Elias Hardtmann

Det blev seger uppe i Nässjö och vi kunde stoltsera med att helt spika igen bakåt. Danil höll sin första nolla vilket både han och laget var väldigt glada över. De första tre målen kom i powerplay och det känns tryggt att vi fått igång den spelformen igen. Snabbare pucktempo och mer skott är en kort och enkel sammanfattning på spelet i den spelformen.

Vad vi jobbar på i laget är att tillsammans med spelarna få driv framåt. Driv utifrån vår spelidé men även i gruppen. Det är viktigt för oss ledare att truppen är med och driver och försöker se och sätta ord på vad det är som det behöver skruvas på. Vi ledare har vår syn och tillsammans med spelarnas upplevelse kan vi tillsammans bli bättre. En process som tar tid för de olika individerna i gruppen men hela tiden vill vi lyfta i spelet.

Kalmar väntar och det är en motståndare vi gärna vill vinna mot. Att de ligger i topp är gör inte läget sämre direkt. Skall bli kul att spela en toppmatch med allt vad det innebär. I laget har Marcus Niemi åter stigit in på scenen. Tillsammans med Adam Ingvarsson och Dmitri Shaburov bildar de en kedja som behöver få tid att hitta kemi både på träning och i match.

Emil Condrup är borta en tid och tränar vid sidan för att stärka upp en skada han spelat med under en tid. Frank Landqvist går in och tar en lite större roll som center och gjorde en klart godkänd insats där mot Nässjö. På lite längre tid har vi Gustav Carlsson som kämpar med en hjärnskakning efter matchen mot Osby borta. Har varit många hjärnskakningar och det måste bero på något. Tycker på ett sätt att respekten för varandra måste bli bättre. En annan aspekt är vakenheten från oss att motståndaren kommer. En tredje är att matchledaren inte släpper blick och följer puck när spelare spelar ifrån sig pucken. Den situationen handlar sedan om att snacka och utbilda spelarna på isen. I alla tre delarna finns saker att slipa på men i grunden, tycker jag, att det bygger på en ömsesidig respekt.

Tror vi kan förvänta oss en fartfylld match där kedjan med Oikareinen, och bröderna Dahlstedt är största hotet. Inte bara produktionsmässigt utan också fysiskt då det hettat till där varje match mellan oss.
//Andreas Ernebrand

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.