Stäng meny

Mörrum vinner första bortamatchen för säsongen

Publicerades 11 oktober 2017 klockan 23:46

Referat Gislaved-Mörrum

Mörrum inkasserade första bortasegern i en jämn drabbning som varade in i det sista. Den minsta, största krigaren, Emil Condrup, gjorde 2-4 i en “2 mot 1:a” genom att sätta den rakt upp krysset. Annars var det en match som svängde i båda ändarna som med bra målvaktsspel av Sebastian Eriksson och vassa avslut till slut landade tre poäng till Mörrum.

Mål:

2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Skott:

35-40 (10-14, 16-13, 9-13)

0-1 (PP) 20 Andreas Silfverberg ass 17 Tom Mäkitalo/16 Zeke Back

0-2 (EQ) 10 Jonathan Svensson ass 26 Emil Condrup/19 Ludvig Dahlbeck

2-3 (EQ) 6 Marcus Ericsson ass 5 Sebastian Johansson/22 Gustav Carlsson

2-4 (EQ) 26 Emil Condrup ass 4 Dave Lindarv

Period 1

Tidigt i första perioden fick Mörrum chansen att spela med en man mer på banan. Mörrum,dd som producerat bra i powerplay, fungerade igen och Andreas Silfverberg kunde smälla in 0-1 med pass från Tom Mäkitalo och Zeke Back. Mörrum höll sig vid många anfall kvar i Gislaveds zon och Jonathan Svensson sköt in 0-2 precis efter ett sådant. Kedjekompisarna Emil Condrup och Ludvig Dahlbeck hade också varit med och snurrat. Mörrum kunde välförtjänt gå till vila med 0-2.

Period 2

Gislaved tog kommandot i andra perioden spelmässigt och fick också utdelning på sina chanser. Mörrum hade svårt att få tag på Gislaveds snabba forwards. Man gjorde saker och ting svåra i egen zon genom att gång på gång spela fast sig. Gislaved var mer alerta och det fick de betalt för. Hemmalaget kvitterade, efter ett långt byte, på tredje returen efter att duktige Sebastian Eriksson tagit de första skotten. Båda lagen fick sedan utvisningar efter att Emil Rantatalo-Thomas blivit inknuffad i Sebastian Eriksson och Zeke Back stått upp för sina lagkompisar. Jämt i utvisningsbåset blev det och detta utnyttjade Markus Ericsson efter en mycket snygg framspelning av Sebastian Johansson. Detta tredje målet visade sig vara mycket viktigt för matchen.

Period 3

I tredje perioden var Mörrum bättre organiserade och jobbade hårt för att hålla bort hemmaspelarna från de farliga delarna. När Emil Rantatalo-Thomas täckte ett tungt skott från blå kändes det som att alla tre poängen skulle hamna hos bortalaget. Helt säkert blev det så efter att Emil Condrup, snyggt satt 2-4 upp i krysset efter en kontring där Emil och Ludvig Dahlbeck kom 2 mot 1 mot en ensam Gislavedsback. Första bortasegern inkasserad och nu väntar Boro/Vetlanda på hemmaplan.

Nu väntar en bussresa hem och förberedelserna startar imorgon mot söndagens spännande hemmamatch då Boro/Vetlanda kommer till vår borg.

Skall vi se mycket folk på läktaren på söndag? Ni som var på plats i söndags under derbymatchen mot Olofström är varmt välkomna och att dessutom ta med en vän. VI skall göra vårt yttersta för ytterligare en seger.

#baragoisare

#swimmingsuprasalmo

 

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.