Stäng meny

Mörrum Hockey vinner derbyt mot Olofström komfortabelt

Uppdaterades 10 oktober 2017 klockan 19:31

Matchfakta
Mörrum GOIS
VS
Olofströms IK
9-4
(4-2, 3-2, 2-0)
Matchens lirare
(Mörrum GOIS)
(Olofströms IK)

Matchfakta

Plats: Jössarinken
Datum: 08/10/2017
Omgång 3
Publiksiffra: 882
Huvuddomare:
Marcus Råberg
Assisterande domare:
Martin Brandt, Jonatan Svanberg

Mörrum Hockey vinner derbyt mot Olofström tämligen komfortabelt med 9-4 inför 882 åskådare. Tusen tack för alla som kom ikväll och hoppas många kommer igen.

Mörrum kommer från en bortamatch mot Kalmar där laget såg passivt och avvaktande ut. Ängsligt och tillät Kalmar sätta takten på matchen. Frågan som ställdes var om laget hade nollställt och att vi var redo och släppa på i derby mot Olofström.

Vi kan väl vara överens om att Mörrum Hockey återigen klev in i den kostym som var förberedd för en fight. Förberedd att köra och att driva på i åkningen. Mörrum bör inte och skall inte spela avvaktande utan skall verkligen trycka gasen i botten och spela en snabb och underhållande ishockey. I år har vi spetsat laget med vissa kvaliteter och några spetsar skall in ytterligare.  

Matchen är jämn inledningsvis och Olofström tar, slumpmässigt ledningen. Vi spelar med en större tydlighet över hela banan och vi skapar dessutom fler heta chanser än vad Olofström gör. Första perioden är målrik och vi vinner den med 4-2.

Vi visar också upp ett stigande självförtroende i vårt powerplay och detta moment blir nog avgörande för matchen då vi dels i slutet av första perioden sätter fyran i en snygg kombination och att vi inleder andra med att även göra vårt femte mål.

Under andra perioden så böljar spelet lite fram och tillbaka. Vi vet att Olofström besitter spetskvaliteter och har en rad spelare som verkligen vet var målet står. Andra perioden är jämn, även om Mörrum för spelet något mer än Olofström. En period som slutar 3-2.

I tredje så tycks Mörrum spela en mer återhållsam hockey. Avväger spelet med att sätta press och även i egen zon prioritera urspel ur zon, dock när vi får när puckarna bakom Olofströms backar så går vi och får ofta fast pucken. Leder till längre anfall och mycket skott på mål och dessutom trafik framför. Vi vinner tredje perioden tämligen säkert med 2-0 och således totalt med klara 9-4.

Länk för komplett statistik…

Mörrum Hockey – Olofströms IK

Mörrum Hockey vill rikta ett stort tack till Måleriet som matchsponsor, samt dessutom rikta ett lika stort tack till alla fantastiska matchfunktionärer. Mörrum Hockey har som förening gjort en rad förbättringsåtgärder för att kunna erbjuda en produkt som tilltalar och attraherar fler besökare att komma till Jössarinken även nästa gång. Vi hoppas se er igen på söndag den 15/10 då Boro/Vetlanda kommer på besök.

Men innan dess väntar en utmaning på onsdag då nykomlingen Gislaved, som för övrigt slog Alvesta på bortais ikväll, i Gislerinken!

#baragoisare

#swimmingsuprasalmo

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.