Stäng meny

Mörrum Hockey signar Filip Karlsson

Publicerades 27 november 2018 klockan 17:22

Mörrum Hockey kan idag avslöja att man i dagarna har signat forwarden Filip Karlsson. Karlsson är en ytterforward som kommer närmst från spel i Nordamerika och med Kenai River Brown Bears i North America Hockey League. Karlssons kontrakt sträcker sig säsongen ut och han finns redan nu på plats i Mörrum och kommer att finnas med i morgondagens matchtrupp mot Halmstad HF.

Den 20-årige ytterforwarden startade sin hockeykarriär i Mjölby HC och där spelade han fram till juniortiden, då det blev flytt söderut för spel i Växjö Lakers organisation. I Växjö blev det 5 säsonger i föreningen U16, J18 Elit och J20 SuperElit. Under sina år här så gjorde han en hel del poäng och han hann med att representera Växjö Lakers i 94 matcher i SuperElit och på dessa producerade han 41 poäng (15 mål och 26 assists). 

Efter sejouren i Växjö så gick flyttlasset till Nordamerika och USA. Kommande säsonger skulle Karlsson ha hemadress Soldotna, Alaska och spela i den högsta juniorligan (tillsammans med USHL) i USA för spelare upp till och med 21 år, North America Hockey League. Här skulle poängskörden fortsätta att vara intakt och han skulle den första säsongen ligga på ett poängsnitt i nivå med 1p/match och vara en av de allra mest tongivande spelarna i laget. 

Den andra säsongen har han nu hunnit med och spela ungefär den halva innan han bröt med klubben för att flytta hem till Sverige igen och till Mörrum Hockey. Totalt sett i NAHL så blev det 50 matcher och på dessa producerade han 31 poäng fördelat på 16 mål och 15 assister.

Jim Känno från Mörrum Hockey säger följande om vårt senaste nyförvärv.

”Mörrum Hockey värvar Filip Karlsson till sin trupp. Filip har fått en stor de av sin utbildning som junior i Växjös organisation. Under slutet av förra säsongen och under starten av denna säsongen har Karlsson spelat i Kenai River Brown Bears i USA i ligan NAHL.  Vi är glada att Filip Karlsson har valt att fortsätta sin utveckling i Mörrum.”

Filip Karlssons profil på eliteprospects.com

Kontraktet är skrivet säsongen ut och Filip kommer spela i tröja nummer 49.

// David Särnby

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.