Stäng meny

Max Pernhem klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 3 juli 2018 klockan 22:32

Mörrum Hockey presenterade ikväll på det årliga årsmötet ytterligare ett nyförvärv till kommande säsong i HockeyEttan Södra. Backen Max Pernhem, som kommer närmst från 5 säsonger i Nordamerika och senast från Augsburg College, är klar för spel i Mörrum Hockey.

Då var det dags igen att presentera ytterligare nyförvärv till kommande säsongs lagbygge och det var på ett mycket välbesök årsmöte som detta skulle utspela sig på. Efter att föreningens styrelse presenterat fina ekonomiska siffror och prisat spelare som utmärkt sig föregående säsong, så klev sportsligt ansvariga upp och drog fram nästa positiva nyhet. På plats från Stockholm var också vårt senaste nyförvärv Max Pernhem som drog på sig sin nya matchtröja och som möttes av varma applåder och nöjda medlemmar.

25-årige Max Pernhem, född och uppvuxen i Stockholm, startade sin hockeykarriär i huvudstadsklubben Tranebergs IF och under sin uppväxt har han också hunnit med och representera klubbar som Nacka HK, Arlanda Wings, Troja/Ljungby, IF Björklöven och Tingsryd AIF under sin tid som junior innan han bestämde sig för att vända väster ut mot andra sidan Atlanten.

I Nordamerika har det blivit spel under de senaste säsonger och där han först gjorde en säsong i North America Hockey League i Minot Minatauros. NAHL är en av de två bästa juniorligorna i USA och deras motsvarighet till CHL-ligorna i Kanada och J20 SuperElit i Sverige. I Minot Minotauros gjorde han en säsong innan det blev i NCAA och för Universitetet Augsburg College. Där blev det spel i de kommande 4 säsongerna, där han även var assisterande kapten den sista säsongen.

Pernhems har sin tid i Sverige och USA gjort 121 matcher i J20 SuperElit och på dessa producerat 19 poäng, 51 matcher i NAHL och på dessa producerat 7 poäng och 88 matcher i NCAA III och på dessa producerat 48 poäng. Och nu är det alltså dags att vända hem igen till Sverige och för spel i Mörrum Hockey i Hockeyettan Södra.

Martin Ingvarsson från Mörrum Hockey säger så här om vårt senaste nyförvärv Max Pernhem.

”I Max får vi precis det vi sökte efter och Max har haft en fin utvecklingskurva under sina år i USA. Skaffat en väldigt nyttig erfarenhet och även utvecklat alla delar i spelet. Max har riktigt bra ledaregenskaper och som kommer bli mycket nyttigt för vår unga backbesättning.”

Hemsidan fick sig en pratstund med Max Pernhem som säger så här om sig själv, sin tid som hockeyspelare i Nordamerika och kommande säsong i Mörrum Hockey.

Först och främst, Välkommen till Mörrum Hockey! Om du vill beskriva dig själv, vem är Max Pernhem?

-Jag är en väldigt ödmjuk person och som hockeyspelare är jag verkligen en vinnarskalle. En tvåvägsback som är ganska bra på allting skulle jag säga och jag har haft ganska många roller i min karriär så jag är ganska mångsidig som back och det är min starka sida.

Om du vill förklara lite kort för de som inte vet, hur ser hockeyn ut borta i Nordamerika när man spelar Collegehockey och hur har det vart de senaste 4 åren?

-Det har varit väldigt roligt faktiskt. Det är ju mycket att kombinera hockeyn och fulla universitetsstudier samtidigt, så det är ett fullpackat schema med både två träningar och lektioner per dag. Man har lärt sig organisera sig själv, mogna och växa upp på ett ordentligt sätt, så det är roligt.

Det är många som är nyfikna och undrar som kanske inte har riktigt bra koll, hur håller sig standarden där du varit de senaste 4 åren, är det som Hockeyettan?

-Vi var ju faktiskt över med mitt lag inför mitt tredje år här i Sverige och spelade mot lite  SuperElit-lag och HockeyEttan-lag, i för sig i den östra men vi slog ju allt motstånd här då. Sen så är det ju självklart, det finns ju en topp och botten, men nu var vi ju topp 5 i landet i USA på min skola och det är en underskattad liga som håller en bra nivå.

Och sen kommande säsong, vad har du för förväntningar då på dig själv och på laget?

-Jag gillar ju och sätta lite höga mål. Jag hoppas ju att vi ska kunna kämpa om en Allettanplats och jag tycker Mörrum hör hemma där. Så jag gillar och sätta ribban högt och jag hoppas vi ska kunna vara med och fajtas om det.

Till sist, när kommer du ner hit efter sommaren?

-Jag hoppas komma ner första augusti när vi ska samlas.

Vi tackar Max för pratstunden och på återseende efter sommaren! Pernhem kommer spela i tröja nummer 10 och hans kontrakt är skrivet på 1 år.

// David Särnby

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.