Stäng meny

Matchreferat Kalmar HC – Mörrum Hockey

Uppdaterades 6 oktober 2017 klockan 23:35

Matchfakta
Kalmar HC
VS
Mörrum GOIS
6-3
(2-0, 4-1, 0-2)
Matchens lirare
(Kalmar HC)
(Mörrum GOIS)

Matchfakta

Plats: IFFE Hallen
Datum: 04/10/2017
Omgång 2
Publiksiffra: 631
Huvuddomare:
Nicklas Dahl
Assisterande domare:
Martin Brandt, Jonatan Svanberg

6-3 (2-0, 4-1, 0-2)

36-35 (13-14, 17-12, 6-9)

 

6-1 (PP) Fredrik Edvardsson ass. Jonathan Svensson, Markus Ericsson

6-2 (PP) Fredrik Edvardsson ass. Zeke Back, Sebastian Johansson

6-3 (EQ) Andreas Silfverberg ass. Gustav Carlsson, Dave Lindarv

 

Efter att Kalmar rivstartade med högt pucktempo och tacklingar fick Mörrum uppförsbacke som blev för tuff för att vända. Kalmar vann rättvist, även att Mörrum spelade bättre i den tredje perioden och kunde snygga till siffrorna. Ljuspunkter var powerplay där Fredrik Edvardsson kunde pricka in två mål. Godkänd insats gör Gustav Carlsson som står för en jämn och bra prestation hela matchen.

Period 1

Kalmar satte full fart från starten och där Kalmar HC´s #20 delar ut en ful armbågstackling på Ludde Dahlbeck. Kalmar fortsätter spela på och Mörrum blir passiva i sitt agerande. Efter ett långt spel i försvarszon så kommer åter pucken in på trötta Goisare och efter ett slagskott i bortre krysset leder Kalmar med 1-0. 2-0 kommer efter att Mörrum dödat ett boxplay och inte kommer ur egen zon. Resultatmässigt är Mörrum med men passiviteten i spelet gör att man ligger efter i matchen.

Period 2

Mörrum kom ut i andra perioden och försökte arbeta. Man arbetade ensamma och öppnade upp sig vilket Kalmar utnyttjade gång på gång. Man skapade många chanser och Mörrum hade svårt att få fast Kalmarspelarna som alltid verkade ha hög fart under skridskorna. 4-1 blev siffrorna till Kalmar, i den andra perioden och de var inte alls missvisande. Fredrik Edvardsson fick hål på Kalmar genom att skjuta in 6-1 i powerplay, framspelad av Jonathan Svensson och Markus Ericsson.

Period 3

I tredje perioden fick Mörrum ordning på enheterna och fler började göra rätta val och man kunde tillbringa längre tid i den offensiva delen av banan. I spel med en man mer kunde Fredde göra sitt andra mål för kvällen, snyggt framspelad av Zeke. Med lite mer än minuten kvar av matchen kom också 6-3 där Silfverberg prickade in pucken framspelad av kvällens bästa Mörrumsspelare, Gustav Carlsson.

Nu väntar Olofströms IK på hemmaplan där hela laget laddar för revansch.

Välkomna!

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.