Stäng meny

Martin Fransson klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 15 juni 2018 klockan 09:00

Mörrum Hockey kan idag presentera ett starkt nyförvärv inför kommande säsong i HockeyEttan. Vi kan idag offentliggöra att backen Martin Fransson, senast från Karlskona J20, kommit överens om ett 1-årskontrakt med Mörrum Hockey.

Då var det efter ett par veckor utan kontraktsförlängningar dags igen att presentera spelare inför kommande säsongen i HockeyEttan. Idag presenterar vi Martin Fransson, ett nyförvärv som senast kommer från spel i Karlskrona HK J20 och i SuperElit. I och med Franssons signatur har vi nu 7 backar klara och totalt 16 spelare inför återkomsten i HockeyEttan Södra.

Den 20-årige backen startade sin karriär i småländska Lenhovda IF där han spelade under sin ungdom och fram tills det var dags och flytta vidare. I Lenhovda gjorde han debut i A-laget i HockeyTrean så tidigt som säsongen 2012/13 samt vid en ålder på bara 14 år gammal. I Lenhovda blev han kvar i även kommande säsong och förutom matcher i U16 och J18 i Nybro/Kalmar/Lenhovda så blev det 3 matcher i representationslaget och på dessa svarade han för 1 mål.

Kommande säsonger skulle spenderas i en ny förening och Tingsryd AIF där det blev spel med deras juniorlag i J18 och J20 Elit under 3 års tid. Under dessa säsonger hann Martin med att representera Tingsryd AIF med spel i 54 matcher i J18 Elit och 26 matcher i J20 Elit.

Under sin sista säsong som junior så spelade Martin för Karlskrona och deras J20-lag i SuperElit och det är också härifrån som han ansluter till Mörrum Hockey. I Karlskrona blev det blev 51 matcher och på dessa producerade Fransson 27 poäng och med detta så var han också den poängstarkaste backen i laget.

Martin Fransson säger så här om sin föregående säsong och sina tankar på den kommande i Mörrum Hockey.

”Förra säsongen gick väldigt upp och ner. Innan jul gick det tungt och vi var väldigt skadedrabbade men sedan efter jul så vände allt och vi fick många skadade spelare tillbaka. För min egen del så gick det bra och det var en väldigt rolig säsong. Jag ser fram emot nästa säsong i Mörrum Hockey. Det ska bli väldigt kul och träffa alla nya lagkamrater och bara dra igång säsongen! För min egen del hoppas jag att jag kommer utvecklas och etablera mig inom seniorhockeyn. Vill också bidra mycket till laget.”

Jim Känno från Mörrum Hockeys sportgrupp säger så här om vårt senaste nyförvärv Martin Fransson.

”Martin Fransson är en allroundback med bra storlek som vi förväntar oss att ha nytta av i alla delar av spelet. Fransson är som några av våra andra nya spelare, ung med hög potential. Vi vill ha spelare som vill framåt oavsett ålder eftersom vi är övertygade om att vi har en verksamhet som utvecklar individen.”

Martin Fransson kommer att spela med tröja nummer 11 och kontraktet är skrivet på 1 år.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.