Stäng meny

Markus Ericsson förlänger med Mörrum Hockey!

Publicerades 30 maj 2018 klockan 17:00

Mörrum Hockey kan idag presentera ytterligare en stark kontraktförlängning till kommande säsong i HockeyEttan. Vi kan idag offentliggöra att forwarden Markus Ericsson och Mörrum Hockey har kommit fram till en förlängning över säsongen 2018/19.

Försäsongen och sommaren är här och det arbetas fullt med att sätta ett slagkraftigt lag på isen inför återkomsten i HockeyEttan Södra. Det är med stor glädje som vi kan offentliggöra att Mörrum Hockey och forwarden Markus Ericsson har kommit fram till en förlängning. I och med Ericssons signatur så har vi nu 13 kontrakterade spelare klara inför hösten.

Den 25-årige Markus Ericsson startade sin hockeykarriär i Alvesta SK, där han spelade under juniortiden och i klubbens representationslag fram till att han inför sommaren 2015 flyttade ner till Mörrum. Under tiden i Alvesta hann Markus med 3 säsonger som ordinarie i klubbens A-lag i HockeyTvåan och var där, liksom i Mörrum, en spelare som producerade poäng i takt med de matcher han spelade.,

Mörrum och Ericsson stötte på varandra för första gången under säsongen 2014/15 då Alvesta och Mörrum spelade i samma kvalserie och för en plats i HockeyEttan till kommande säsong. Markus var en av de spelare i Alvesta som utmärkte sig på isen och efter kvalet som slutade med att Mörrum Hockey då behöll fortsatta status i HockeyEttan så anslöt Ericsson.

I Mörrum gör nu Markus sin fjärde säsong och efter en första säsong i HockeyEttan och kommande samt föregående i HockeyTvåan, så kan man se en klar stegring i utvecklingen. Markus är en forward som under föregående säsong var en av de absolut ledande spelarna i laget och bildade en vass formation med nyligen kontrakterade Andreas Silfverberg och Tom Mäkitalo.

På föregående säsong hann Eriksson med 47 matcher för Mörrum Hockey och på dessa så hann han med imponerande 32 mål och totalt 54 poäng. Han vann i och med detta den interna skytteligan. Det som kännetecknar Ericsson, förutom sinnet för mål, är givetvis hans skridskoråkning som är något utöver normal nivå. Innan föregående säsong i HockeyTvåan spelade Markus också två matcher på lån för Kristianstad IK i HockeyEttan och presterade under dessa matcher en poäng.

Markus säger så här om sin föregående säsong och sina förväntningar på kommande.

 -”Säsongen var bra, vi nådde alla mål som vi hade satt upp och krigade hela vägen in i det sista. Vilket resulterade i en välförtjänt div1 plats. Det är svårt att ha några förväntningar på nästa säsong redan nu, men jag tror att vi som var med förra säsongen har en bra grund att stå på och får vi in lite spets på det så kan det bli riktigt bra. För egen del så vill jag ta ytterligare kliv i min utveckling för att kunna bidra till att alla goisare ska kunna få en fantastisk vinter.”

Markus Ericssons kontrakt är skrivet på 1 år och han kommer att spela i tröja nummer 6.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.