Stäng meny

Malcolm Zander är klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 13 maj 2018 klockan 12:00


Det är med stor glädje som Mörrum Hockey idag kan presentera det första nyförvärvet inför säsongen 2018/19. Det är nu klart att forwarden Malcolm Zander är tillbaka i Mörrum Hockey.

Det är nu dags igen att presentera spelare inför vår återkomst i Hockeyettan Södra och denna gång är det vårt första nyförvärv och vår sjätte spelare, Malcolm Zander, som är klar för representationslaget säsongen 2018/19.

Zander startade sin karriär i Mörrum Hockey och var redan som 15-årig med och debuterade i Mörrum Hockeys A-lag. Malcolm fick stor uppmärksamhet för sin debutmatch då han i första bytet var med och assisterade Marcus Niemi till hans 3-0 mål i derbymatchen mot Kallinge/Ronneby hemma på Jössarinken i februari 2014.

Malcolm fortsatte sedan att tillhöra moderklubben fram till och med säsongen 2015/16 och varierade efter debuten i representationslaget med spel i A-laget och J18/20-lagen. Inför säsongen 2016/17 flyttade Zander uppåt i landet för spel i Hockeyettan Norra. Den första säsongen där uppe så blev det spel i Skellefteåklubben SK Lejon och säsongen efter, 2017/18, så blev det spel i Kiruna IF.

Fastän Zander inför kommande säsong gör sin första som seniorspelare så har han hunnit med en hel del på seniornivå alla redan. Trots bara 20 år gammal så har han hunnit med 81 matcher i Hockeyettan och på dessa svarat för 11 poäng.

Malcolm säger själv så här om anledningen att vända hem, spela för moderklubben och hans förväntningar på kommande säsong.

”Jag ser fram emot att komma hem till moderklubben Mörrum där allting en gång började. Har varit iväg ett par säsonger och kanske framförallt fått livserfarenhet. Hockeymässigt har det gått okej men jag har större krav på mig själv framförallt poängmässigt. Jag tror och hoppas att det ska lossna ordentligt denna säsong i hemmamiljö.”

Mörrum Hockeys Martin Ingvarsson säger så här om klubbens första nyförvärv:

-”Malcolm är egen produkt som vi naturligtvis följt under sin tid i Norrland. Vi är glada att Malcolm kommer hem och det är en mer vuxen Malcolm som skrivit på för sin moderklubb. Vi hoppas att Malcolm kommer bidra med energi och en enorm beslutsamhet. Han vill vara med på resan och är redo för att kriga varje dag!”

Kontraktet är skrivet på 1 år och han kommer att spela med tröja #21.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.