Stäng meny

Kevin Striborn klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 6 juni 2018 klockan 15:00

Mörrum Hockey kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong i HockeyEttan. Backen Kevin Striborn, senast i Tingsryd AIF, ansluter på ett 1-års kontrakt.

Då var det dags igen att presentera ytterligare spelare till lagbygget 2018/19 och idag kan sportsligt ansvariga släppa nyheten att Kevin Striborn ansluter till Mörrum Hockey. Detta innebär att vi nu har sex backar klara och totalt 15 spelare inför återkomsten i HockeyEttan Södra 2018/19.

Den 20-årige Kevin Striborn, född och uppvuxen i Stockholmstrakten startade sin karriär i Älta IF där han spelade i ung ålder men hann också med spel i huvudstadsklubbarna Stocksund/Danderyd/Enebyberg (SDE Hockey) och Haninge Anchors innan han flyttade söderut.

Kommande säsonger som junior så blev det först spel i VIK Västerås under två säsonger och där fick Kevin spela i J18 Elit/Allsvenskan men även ett antal matcher i klubbens J20-SuperElit. Han spelade som B-junior 11 matcher med VIK Västerås i SuperElit och på dessa producerade han 1 poäng.

Efter dessa två säsonger i Västerås så blev det spel i Tingsryd AIF och i deras J20-lag men även fem matcher i TAIFs representationslag i HockeyAllsvenskan. Under föregående säsong var Striborn lagkapten i deras J20-lag och hann förutom tre matcher i HockeyAllsvenskan även med och vara ute på lån till HA74 Sävsjö. Där spelade han tio matcher i HockeyEttan Södra och på dessa hann han med och producera 1 mål.

Striborn själv säger så här om hans föregående säsong i Tingsryd och hans förväntningar på kommande i Mörrum Hockey.

 -”Förra säsongen spelade jag för Tingsryd AIF. Startade upp säsongen med A-laget och tränade med dem säsongen ut. Sedan spelade jag nästan alla J20-matcher och där gick vi nästan hela vägen men ramlade på målsnöret. Blev också utlånad till HA74 där jag spelade ett antal matcher och fick känna på seniorhockey. Har en godkänd säsong bakom mig.”

 -”Ser verkligen fram emot nästa säsong i Mörrumströjan. Känns som att Mörrum är ett ställe där jag kommer utvecklas och ta nästa kliv. Längtar tills allt drar igång och få träffa alla nya grabbar. Kommer alla till jobbet och ger 110 % varje dag så kommer det bli en otroligt rolig säsong tillsammans!”

Kontraktet är skrivit på 1 år och Kevin Striborn kommer spela med tröja nummer 2.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.