Stäng meny

Inför Tyringe

Publicerades 6 januari 2019 klockan 11:13

 

Matchdag igen och i eftermiddag tar vi oss an Tyringe hemma på Jössarinken. Mörrum kommer till spel efter två tuffa matcher men senast då vi mötte Tyringe hemma blev det en storseger så vi ser med spänning fram emot dagens match. Följande förutsättningar gäller i eftermiddag.

Matchstart: Söndagen den 6:e januari, klockan 16.00

Arena: Jössarinken, Mörrum

Köp biljett till matchen: Köp biljett här!

Kan du inte komma till Jössarinken, köp matchen HÄR!

Skade/Sjukdomsläget i Mörrum Hockey: Mörrum Hockey kommer idag till match med ett näst i till fullt lag. Den  enda som är borta till eftermiddagens match är #30 Hampus Alexandersson (Hjärnskakning) och han förblir borta på obestämd tid. Till dagens match är #28 Adam Ingvarsson tillbaka efter en lång period borta från hockey med sin sviter av hjärnskamingen som han drog på sig hemma mot Troja. #8 Joakim Sydegård-Jensen är tillbaka efter också en lång period borta med ett knä och menisk som varit skadat. #12 Gabriel Altberg har varit sjuk senaste veckan och han går i eftermiddag in som 13:e.

Poängbäst i Mörrum Hockey: #4 Dave Lindarv med 23 poäng (6+17) på 20 matcher.

Poängbäst i Tyringe SoSS: #80 Oliver Celec med 14 poäng på (5+9) på 18 matcher.

Mörrum Hockeys form: Mörrum Hockey kommer till match i eftermiddagen från 2 förluster på de 2 matcherna som varit under vårseriens spel. I den senaste matchen mot Nybro så inledde man lite svagt men avslutade med en bättre period, dock så räckte inte detta till poäng. Till dagens match är man näst in till fulltaliga för första gången sedan September och man kan idag till och med få ställa spelare utanför truppen. Den senaste matchen mot Tyringe slutade med utskåpning och hemmalaget vann då med hela 9-1 och det blir troligen en jämnare match ikväll.

Tyringes form: Tyringe har spelat 3 matcher och kommer till eftermiddagens match med 1 vinst och 2 förluster i det nya seriespelet. Man startade med att vinna mot Halmstad innan man förlorade mot Helsingborg borta och åkte senast på en storförlust mot Nybro Vikings. Tyringe slutade i höstserien på 10:e plats och i den nya seriens ligger man precis ovanför Mörrum i tabellen med en mer match spelad, till följd av det ojämna antalet lag i serien.

Huvudtränare Andreas Ernebrand säger följande om eftermiddagens match: 

”Ett fall framåt mot Nybro där vi stod för den fart och det jobb, som vi vill göra, under delar av den sista perioden. Vi jobbar för att kunna vara där under längre perioder i matcherna. Vi är lite osäkra på oss själva efter de två inledande matcherna där vi har blivit lite ”kantstötta” vilket leder till lite passivitet i arbetet. Att gjuta mot i gubbarna och släppa loss jobbar både laget och spelarna med.

Comeback för Joakim Sydegård-Jensen och Adam Ingvarsson vilket gör att också två forwards lämnas utanför matchtruppen. Det sätter press på prestationen hos var och en samtidigt som att det nu blir tätt med mycket matcher. Mot Tyringe sist gjorde vi en av våra bästa matcher för säsongen både defensivt och offensivt. Viktigt för vår del är att bryta ner matchen till varje byte och ha ett stabilt och rejält agerande.”

Entrén och VIP:en öppnar 14.30, så vill man ladda upp med en stor Goisarburgare med pommes eller bara ta något gott och dricka så kan man boka bord och det gör man enklast genom att mejla magnus.carlsson@morrumhockey.se.

Vi ses på Jössarinken i eftermiddag alla Goisare! 

// David Särnby

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.