Stäng meny

Inför Olofström + referat Vänersborg

Uppdaterades 7 januari 2018 klockan 21:34

Matchfakta
Vänersborgs HC
VS
Mörrum GOIS
1-4
(1-2, 0-2, 0-0)
Matchens lirare
(Vänersborgs HC)
(Mörrum GOIS)

Matchfakta

Plats: Brätte Ishall
Datum: 07/01/2018
Omgång 1
Publiksiffra: 317
Huvuddomare:
Johan Wedin
Assisterande domare:
Elias Hardtmann, Filip Ivarsson

Inför Olofström

2018 började på bästa sätt med en bortaseger mot Vänersborg. 1-4 blev slutsiffrorna efter mål av Adam Ingvarsson, Alexander Kregen och Fredrik Edvardsson som satte två riktigt snygga mål. Efter lagning av isen, som drog ut på matchen, kunde Goiset ta med de tunga poängen på bussen och åka den långa vägen hem till Fiskebyn. Nu väntar derby mot Olofström, som också segrade hemma mot Kungälv.

1-1 (EQ) Adam Ingvarsson ass Niemi/Sahlsten

1-2 (PP) Alexander Kregan ass Niemi/Svensson

1-3 (PP) Fredrik Edvardsson ass Ingvarsson/Svensson

1-4 (EQ) Fredrik Edvardsson ass Niemi/Kregan

Vänersborg gjorde 1-0 på en kontring där man kom två mot en. Detta efter att Mörrum varit i anfallszonen och hotat. På en liknande kontring fick Niemi ett långt spel från Arvid och Adam hittade nät i höger kryss. Perioden tog slut när isen gick sönder utanför hemmalagets bås. Efter spolning och tidig periodpaus så gjorde Alexander Kregan sitt första mål i Goisartröjan, efter att han tog tillvara på en retur framför målet.

Andra perioden gasade Mörrum resultatmässigt, där Fredrik Edvardsson stod för båda målen. Det första i powerplay med ett välplacerat slagskott innan han, på andra målet, kom flygande i två mot en och letade upp pucken i högra krysset. Sedan blev matchen sönderhackad av utvisningar där ändå Mörrum höll tätt. Mycket tack vare att spel i numerärt underläge var väldigt bra. Bortalaget höll tätt bakåt genom gott samarbete i försvarsspelet och bra målvaktsspel från Sebastian Eriksson. Hjälmen till bästa Goisare delades ut till Fredde som skrek den goa segerramsan.

På onsdag väntar Olofström i derbymatch på Jössarinken. Två lag som inledde med segrar och förhoppningsvis kan bjuda upp till ett riktigt hett derby. Ryssarna Danil och Dmitri är tillbaka i Sverige och tränade under söndagen. De kom med båten från Klaipeda vid 9.30 och tränade för att sedan komma in i vettig dygnsrytm. Zeke är fortsatt borta och det är troligtvis även Gabbe som fick en smäll i matchen mot Vänersborg.

/Andreas Ernebrand

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.