Stäng meny

Inför Kungälv

Uppdaterades 25 januari 2018 klockan 13:42

Matchfakta
Värnamo Hockey
VS
Mörrum GOIS
2-3
(2-2, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Matchens lirare
(Värnamo Hockey)
(Mörrum GOIS)

Matchfakta

Plats: Aplarinken
Datum: 24/01/2018
Omgång 6
Publiksiffra: 329
Huvuddomare:
Klas Holm
Assisterande domare:
Victor Johansson, Sebastian Sihvo

Det blev seger och två poäng efter straffavgörande uppe i Värnamo. Adam Ingvarsson slog in den avgörande straffen och Sebastian Eriksson stängde igen som sista utpost. Straffen innan hade Markus Ericsson satt snyggt mellan benen på hemmamålvakten.

Spelmålen kom alla i den första perioden och Mörrum fick jaga underläge. Frank Landqvist gjorde 1-1 efter snyggt förarbete av ryssduon Shaburov och Kregan. Emil Condrup snappade upp en av returerna och satte pucken i nätmaskorna. Välförtjänt efter ett bra hockeybyte med Dave, Arvid, Niemi, Condrup och Jonte.

I de andra akterna böljade spelet fram och tillbaka. Lagen bytte chanser och målvaktsspelet gjorde att målen uteblev för båda lagen. Sebastian Eriksson gjorde åter en mycket bra match och har verkligen visat att puckarna skall stanna hos honom.

Målen mot Värnamo

1-1 Frank Landqvist ass Shaburov/Kregan

2-2 Emil Condrup ass Niemi/Svensson

2-3 Adam Ingvarsson (avgörande straff)

På söndag kommer Kungälvs IK på besök till Jössa. Det är den enda motståndaren som Mörrum inte har mött och efter matchen vänder serien. Kungälv krigar för att kliva över strecket för vidare spel och de har nog inte tänkt sig att ge någon lätt match till Goiset. I förra matchen blev det en övertidsförlust mot Mjölby för Göteborgslaget. En fartfylld match kan vi förvänta oss och Mörrum skall fortsätta det hårda jobbet man levererat under de senaste matcherna.

Mörrum har haft lite skadebekymmer och sjukdomar i laget. Zeke kan nu gå på sin fot och skall rehabilitera och hitta formen under några veckor. Även Colin är tillbaka och tränar för att kunna göra ispremiär inom någon vecka. Fredde är i träning och är snart redo för matchspel igen. Gustav fick en smäll i matchen mot Mjölby och, precis som Fredde, är han snart klar att spela. Tom och Gabriel var också borta i Värnamomatchen. Tom fick en smäll mot Mjölby och stod över matchen medans Gabriel har varit sjuk och är på väg tillbaka. Vilka som tar sig tillbaka till matchtruppen återstå att se.

Välkomna till Jössarinken!

/Andreas Ernebrand

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.