Stäng meny

Inför Kalmar och ett Nyförvärv!

Publicerades 21 november 2018 klockan 15:48

         

Matchdag och ikväll står det bortamatch och möte mot Kalmar HC på schemat. Mörrum Hockey kommer till spel senast från en stabil seger på hemmaplan. Förutsättningarna som gäller ikväll läser ni här nedan liksom vårt nyförvärv!!

Matchstart: Onsdag den 21:e November, klockan 19.00

Arena: Iffehallen, Kalmar

Vägbeskrivning till Iffehallen: Vägbeskrivning

Kan du inte komma till Kalmar, se matchen hemma från soffan: Köp matchen här!

Läget i truppen: Sjukdoms och skadelistan inför kvällens match ser ut som det har gjort de senaste månaden. Med frånvaro på #30 Alexandersson (Hjärnskakning), #28 Ingvarsson (Hjärnskakning), #26 Jesper Hultberg (på väg tillbaka), #8 Joakim Sydegård (knä) och #4 Dave Lindarv (precis blivit pappa). Juniorerna #3 Tobias Brahm, #15 Hannes Gustavsson och #16 Felix Mathisson finns med i kvällens match likt målskytten sedan sist #22 Felix Petersson. Finns även ett nyförvärv med, läs längre ned!

Poängbäst i Mörrum Hockey: #4 Dave Lindarv med 14 poäng (3+11) på 13 matcher.

Poängbäst i Kalmar HC: #8 Jarkko Oikarinen med 18 poäng (10+8) på 15 matcher.

Mörrum Hockeys form: Mörrum Hockey kommer från en mycket imponerade insats mot HC Dalen. Det var ett stort manfall även denna match med långtidsskador, nya skador och en kapten som var på BB, men likväl vinner vi stabilt med 5-1 mot en av topplagen. Mörrum Hockey bjöd på fina mål, assist och ett stabilt spel över hela banan. Det var riktigt kul och se att andra tog för sig och även att Felix Petersson som sitter på ett 14-dagars try-out målade i seniordebuten. Inför kvällens match ät förutsättningarna snarlika senast och vi förväntar oss en bra igen och det känns som stämning kring laget, likväl formen är bra och på uppåtgående.

Kalmar HCs form: Kalmar kommer till spel som precis ovanför Mörrum Hockey i tabellen med 20 poäng inspelade, dock med en bättre målskillnad. Man kommer ifrån två uddamålsförluster mot senast Halmstad och innan dess Dalen. Man har under hösten förstärkt truppen med Kenny Bradford, Evan Allen, Rasmus Drerf och Sebastian Ottosson.

Huvudtränare Andreas Ernebrand säger följande om eftermiddagens match: 

Stökig match blev det sist och vi tog alla 3 poängen. Tycker vi tog över matchen vid 2-1 efter en svagare inledning. Vad vi gör bra nu är bedömningar om vi ska vara kreativa eller inte. Alla jobbar stenhårt för alla andra, vilket också är en stor faktor.

Nu möter vi ett Kalmar som vi stött på ofta under ett par säsonger. De besitter mycket skicklighet i laget så vi går på strupen direkt. Hoppas på en tuff, hård och lite smutsig match. Det brukar ju bli så.”

NY SPELARE, Vi välkomnar Rasmus Rosenqvist!

Nytt tillskott i truppen är Rasmus Rosenqvist som på kort varsel blivit klar för spel i Goisartröjan. Vi tackar Helsingborg HC för ett professionellt uppförande i den uppkomna situationen.
 
Rasmus är en rightare med mycket intressant, offensiva kvaliteter. Vi önskar Rasmus och övriga i truppen stort lycka till mot Kalmar HC ikväll.
 
Kontraktet är skrivet säsongen ut.

https://www.eliteprospects.com/player/187904/rasmus-rosenqvist

// David Särnby

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.