Stäng meny

Hampus Alexandersson är klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 19 maj 2018 klockan 10:00

Mörrum Hockey är mycket glada att kunna presentera det andra nyförvärvet inför säsongen 2018/19. Vårt senaste nyförvärv är den 22-åriga målvakten Hampus Alexandersson, som kommer närmast från Hockeyettan och Tranås AIF.

Signaturerna börjar falla på plats och dagens spelare att presentera är ett spännande nyförvärv ifrån Hockeyettankonkurrenten Tranås AIF. Vårt senaste nyförvärv är den unge målvakten Hampus Alexandersson. I och med Hampus så besitter Mörrum Hockey nu två bra unga målvakter och står väl rustade på målvaktsfronten inför återkomsten i Hockeyettan Södra.

Hampus startade sin karriär i Mjölby HC och har under juniortiden hunnit med och representera Linköping HC J20, Mjölby HC J20 och blandat spel i Nässjö HCs J20 och A-lag. Den sista säsongen som junior så spelade Alexandersson 26 matcher i LHC J20 och svarade för en räddningsprocent i SuperElit på 90,5% och blev även utlånad till IK Oskarshamn där han svarade för fina 94 % i räddningsprocent i sin debut i Allsvenskan.

Kommande säsonger, de första som seniorspelare, så representerade Hampus Tranås AIF i Hockeyettan Södra och den senaste säsongen så svarade Alexandersson för 18 matcher och 91,4 % i räddningsprocent.

Mörrum Hockeys Martin Ingvarsson säger så här om lagets nya målvakt.

 -”Hampus är en välskolad målvakt som har ett stort driv att utvecklas och vi är mycket nöjda med att Hampus väljer att satsa vidare på hockeyn inom Mörrums organisation. Nu har vi två målvakter som vi vet kommer att tävla varje dag. Ska bli otroligt spännande och följa deras utveckling.”

Hampus säger själv så här om valet att flytta ner till Karlshamn, representera Mörrum Hockey och sina förväntningar på kommande säsong:

 -”Efter två säsonger i Tranås AIF så tycker jag att det känns inspirerande och att det kommer bli jättekul att åka ner till Mörrum i augusti. Jag har hört mycket gott om Mörrum och det verkar som att det är en väldigt fin hockeykultur där nere. Vet att Mörrum jobbar väldigt seriöst och professionellt, det kommer att passa mig perfekt! Jag ska försöka bidra med det jag är bra på. Det kommer att bli väldigt tuffa och jämna matcher i vinter, vilket jag ser som en väldigt rolig utmaning!”

Kontraktet är skrivet på ett år och Hampus kommer att spela med tröja nummer 30.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.