Stäng meny

Grästorp-Mörrum

Publicerades 11 mars 2018 klockan 22:04

Mörrum Hockey krigade till sig alla tre poängen i premiären av Kvalserien till HockeyEttan södra, efter att Grästorp besegrades med 1-2. Alexander Kregan var påpassligt framme med full fart på skridskorna där han såg till att en icning blev avslagen. “Sasha” tråcklade in ledningsmålet till Mörrum. Tidigare hade Dave Lindarv gett Blekingelaget ledningen i spel 5 mot 3. Nu väntar derbymatch mot Olofström, alla till Jössa!
 
Matchens siffror:
1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
24-36 (13-11, 5-16, 6-9)
 
Mörrums målskyttar:
0-1 Dave Lindarv ass Molldén/Grönkvist
1-2 Alexander Kregan ass Rantatalo-Thomas/Molldén
 
Period 1
Lagen kände på varandra inledningsvis men Mörrum hade pucken mer och styrde spelet. Grästorp passade på att hota när de fick tag på lösa puckar i Mörrums zon. Perioden var jämn men slutade mållös.
 
Period 2
Period 2 gick helt klart till gästande Mörrum. Skotten talar sitt tydliga språn, 5-16, men Grästorp kunde freda sig bra och Mörrum kunde inte dra ifrån målmässigt. I spel 5-3 tog man ledningen efter att Dave Lindarv pangat in 0-1 framspelad av Molldén och Grönis. Snabbt därefter kunde Grästorp kvittera efter att kommit i överläge mot duktiga Danil Kudachev och påpassligt slå in en retur. Bortalaget fick utdelning efter att Alexander Kregan hållit sig framme på en puck som studsade i kortsargen. Grästorps målvakt fick ge med sig när Kregan till slut fick in pucken.
 
Period 3
Tredje perioden fick också ses till Mörrums fördel. Det fanns chanser åt båda hållen men ingen så klar att det resulterade i mål. Mörrum höll sig täta och höll undan ett hemmalag som gjorde ett försök att plocka ut sin målvakt för att kunna gå ifatt. 
 
Det blev segersång och Markus Ericsson fick bära “krigarhjälmen” som delades ut efter matchen.
 

Köp biljetter till det stekheta derbyt på onsdag mot Olofströms IK via följande länk… 

 

Biljetterna till Kvalserien är nu släppta

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.