Stäng meny

Godkänd Elitlicens och sammanfattning av Årsmötet 2018-07-03

Publicerades 5 juli 2018 klockan 21:26

Mörrum Hockey erhåller godkänd Elitlicens för säsongen 2018/2019 efter inlämnande av en handlingsplan. Dessutom redovisar Mörrums GoIS IK återigen en vinst och denna gång för verksamhetsåret 2017/2018 på 451 000 kr.

Det är med mycket stor glädje vi erhåller beslutet från Svenska Ishockeyförbundets Licensnämnd att Mörrums GoIS IK beviljas licens för spel i HockeyEttan säsongen 2018/2019.

Mörrums GoIS licensnämnden

Mitt i all segeryra över Sveriges avancemang till Kvartsfinal genom seger mot Schweiz med 1-0 skulle Mörrums GoIS IK hålla sitt årliga Årsmöte i vårt nya kansli på Fabriksvägen 9 i Mörrum (Torsgården). Vi är mycket glada, trots omständigheterna, att det kom ca 50 medlemmar till vårt Årsmöte.

Ordförande Jan Mattsson öppnade mötet med väl valda ord och till Mötesordförande valdes för andra året i rad den eminente Stig Andersson. Martin Andersson, lika eminent, valdes till Mötessekreterare.

Kassör Jörgen Nilsson redovisade balans- och resultaträkning för verksamhetsåret 2017/2018. Årsmötet erhöll informationen genom kompletta årsredovisningar som alla medlemmar fick ta del av samt dessutom en verksamhetsberättelse för det gångna året och även inklusive en budget som var lagd för 2018/2019.  Jörgen redovisade dessutom att leverantörsskulderna har minskat med 450 000 kr och är till dags dato nere i 365 000 kr.

Mörrums GoIS IK – Årsredovisning och revisionsberättelse 20172018

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet och samtidigt fastställdes avgifter och budget för 2018/2019.

Mörrums GoIS IK´s nya styrelse:

Ordförande Jan Mattsson (omval)

Anders Gustavsson (omval 2 år)

Anders Svensson (nyval 2 år)

Ann Johansson (nyval 2 år)

Magnus Carlsson (omval från suppleant till ledamot 2 år)

Fredrik Nilsson (sittande)

Fredrik Ovesson (fyllnadsval 1 år)

David Särnby (suppleant 1 år)

Revisorer:        Sjöholms Revisionsbyrå AB

Valberedningens Ordförande: Mattias Jurovaty

 

Avtackningar:

Dessutom avtackades våra fantastiska medarbetare och lika fantastiska föreningsmänniskor Jonas Melén och Jörgen Nilsson för sina insatser i GoISets färger! Tusen tack för alla timmar ni lagt ned ideellt! Vi vill samtidigt passa på och lyckönska Jonas Melén som ny klubbchef i KRIF Hockey.

 

Utmärkelser:  

Bäste poängplockare: Andreas Silfverberg

Fair Play Cup (bäst poäng/utvisningsminuter): Tom Mäkitalo

Årets Rookie: Arvid Sahlsten

Att lämna juniorhockeyn och kliva in i seniorhockeyn är ett stort steg. Årets rookie tog steget genom att varje dag göra jobbet för att utveckla sina olika förmågor. Han är alltid villig att göra jobbet vilket också gjorde att säsongen verkligen gick blev positiv för både laget och individen.

PIM Pokalen (mest värdefulle spelare): Dave Lindarv

Dave kom in med rutin och var inte bara en krydda på isen utan också i gruppen. Med sin erfarenhet visste han vad som krävdes försatt ta steget upp till HockeyEttan. Han agerade lok och drev individerna i gruppen mot ett lagets gemensamma mål. När laget som mest behövde det levererade kaptenen både på isen och vid sidan av och blev den mest betydande spelaren.

Sture Hellmans Vandringspris (ett helhetspris): Adam Ingvarsson

Sture Hellmans vandringspris går i år till en Goisare som har förmågan att se och lyfta andra. Han driver sig själv både på- och vid sidan av isen och med det drivet får han också med andra. Med sin seriösa och ödmjuka personlighet är han ett föredöme för både lagkamrater och alla i föreningen. Som en ung kapten i A-truppen visar han varje dag att hela gruppen är viktig och verkar försatt lyfta alla och få alla att trivas.

Sture Hellmans Ungdomsstipendiat: Karl Henriksson

En Mörrumskille som har enanstående säsong bakom sig, men dessutom en  fantasisk framtid framför sig. Karl debuterade dessutom i U17-landslaget och vi vill härmed ge Sture Hellmans Ungdoms-stipendium till Karl Henriksson som inför kommande säsong spelar i Frölundas J20 Supelit och J18 Elit.

Kanslipokalen: Tom Mäkitalo

Tom är ett föredöme både på is och utanför. En mycket duktig hockeyspelare som dessutom är oerhört uppskattad vid sidan om hos både medspelare, supportrar och sponsorer. Tack för allt du gjort för Goiset och hoppas att vi får se dig även i framtiden på Jössarinken!

Supporterklubbens pris: Adam Ingvarsson

Adam har under säsongen visat stort engagemang både på som utanför isen och visar en otrolig ödmjukhet i sin roll som representant för Mörrum Hockey. Tack Adam för ditt jobb för Goiset som en äkta Goisare!  

Vår sammankomst avslutades med att presentera den 25-årige backen Max Pernhem varmt välkommen till Goiset och vi ser fram emot en mycket spännande säsong som förening och utvecklande av den samma!

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.