Stäng meny

Gabriel Altberg klar för Mörrum Hockey!

Publicerades 29 juni 2018 klockan 11:30Mörrum Hockey kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv till kommande säsong i HockeyEttan Södra. Forwarden Gabriel Altberg, som kommer närmst från spel med Karlskrona HK J20 ansluter till Mörrum Hockey på ett 1-års kontrakt.

Lagbygget inför kommande säsong i HockeyEttan Södra börjar mer och mer att ta form och idag så presenterar vi vår näste spelare som också är en ny bekantskap. Vår 18:e spelare in i truppen 2018/19 blir smålänningen Gabriel Altberg som kommer till oss närmst från spel i Karlskrona HK och deras lag i J20 SuperElit.

Den 20-årige Altberg, född och uppvuxen i Växjö, startade sin karriär i småländska Växjö Lakers och där blev det spel fram till och med 18-års ålder. Under sin tid i Växjö så har Altberg hunnit med spel i både J20 SuperElit som landkamper för Sverige i U17-landslaget. Han gjorde 3 säsonger i klubbens J20-lag innan han inför senaste säsongen vände söder ut till Karlskrona HK och för spel i deras J20-lag i SuperElit.

I sin sista säsong som junior så blev det som sagt spel i Karlskrona HK och i deras J20 men Altberg var även med i deras representationslag under ett fåtal gånger i SHL. Han var också utlånad i Nybro Vikings i HockeyEttan under en kort sejour. I SuperElit noterades han under föregående säsong för 46 matcher och producerade på dessa 28 poäng.

Under sina år som junior så har Gabriel hunnit med totalt 162 matcher i J20 SuperElit och på dessa producerat 52 poäng. Han har också 7 matcher i SHL och kval i till SHL och 4 landskamper för U17-landslaget.

Jim Känno från Mörrum Hockey säger så här om vårt senaste tillskott Gabriel Altberg.

 -”Vi är glada att Gabriel Altberg valt att fortsätta sin hockeyresa i Mörrum. Vi en stor potential i honom som en kreativ spelare. Gabriel behöver som alla unga spelare träna bra och vara ödmjuk inför steget in i seniorhockeyn..”

Gabriel själv säger så här om sin föregående säsong och sin tankar på den komma här i Mörrum Hockey.

 -”Med facit i hand så är jag nöjd med min förra säsong. Det var nyttigt för mig med miljöombyte och känner att jag utvecklats. Jag trivdes extremt bra och hade väldigt roligt om man jämför med tidigare säsonger jag haft. Det var även vissa delar av säsongen innan jul som var tunga då större delar av laget var skadade till och från. Men i det hela är jag nöjd.”

 -”Det ska bli extremt kul att lira för Mörrum. Det är en drivande och satsande klubb, vilket passar mig bra och goda möjligheter till att utvecklas. För min egen del vill jag bidra till laget och vinna matcher, samt att ta nya steg i min utveckling. Jag ser fram emot att få lära känna alla i laget och tror att säsongen 2018/19 kommer bli en rolig och bra säsong.”

Gabriel Altberg kommer att spela i tröja nummer 12 och kontraktet är skrivet på 1 år.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.