Stäng meny

Dave Lindarv förlänger med Mörrum Hockey!

Publicerades 31 maj 2018 klockan 14:00

Mörrum Hockey kan idag presentera ytterligare en stark kontraktsförlängning inför återkomsten i HockeyEttan. Klubben kan idag offentliggöra nyheten att backen Dave Lindarv och Mörrum Hockey kommit fram till en förlängning över 2018/19.

Sommaren är här och sportgruppen i Mörrum Hockey arbetar för fullt med att förlänga och rekrytera nya spelare till kommande säsong och idag är det dags att presentera ytterligare en stark spelare till denna. Backen Dave Lindarv och Mörrum Hockey har kommit fram till förlängning och i och med Lindarvs signartur så har vi nu 14 kontrakterade spelare inför hösten.

Den nu 30-årige Dave Lindarv, född och uppvuxen i Stockholm, startade sin karriär i plantskolan Huddinge IK som liten och här var han kvar fram till 19-års ålder innan han vände söderut. I Huddinge spelade Lindarv både i J20 SuperElit och med representationslaget i Allsvenskan. Under de två sista säsongerna i huvudstaden blev näst in till enbart spel i den näst högsta serien och där blev det 73 matcher spelade och han producerade på dessa 5 poäng.

Kommande säsonger blev det spel i södra Sverige där han var en tongivande och ledande spelare i Olofström IK under 3 säsonger, 1 säsong i Oskarshamns IK i Allsvenskan, 2 säsonger i Tingsryd AIF i Allsvenskan, ytterligare säsong i Olofström innan han inför föregående säsong kom till Mörrum Hockey.

I Mörrum Hockey blev Lindarv direkt en utav våra ledande spelare och under föregående säsong var han också kapten i laget. I Dave Lindarv har och får Mörrum Hockey ytterligare en säsong av en spelare med massvis av rutin på denna och högre nivå men även en ledare som tar täten och sätter standarden. I den föregående säsongen i Hockeytvåan spelade Dave 48 matcher och stod för 15 mål och totalt blev det 49 poäng .

Lindarv själv säger så här om sin föregående säsong och sina förväntningar på kommande säsong i HockeyEttan Södra.

 -”Förra säsongen var en oerhört rolig säsong där vi till slut klarade vår stora målsättning, att ta oss tillbaka till div.1. Vi tog oss dit genom hårt jobb och ett jäkla driv i gruppen. För egen del så känner jag att jag stegrade under säsongens gång och tycker själv att den överlag var godkänd. Säsongen som kommer ser jag verkligen fram emot. Vi är som bekant nykomlingar men jag tror helt klart att vi ska ta sikte på den övre halvan”

Jim Känno från Mörrum Hockeys sportgrupp säger följande om att vi lyckats knyta oss till kuggen Dave Lindarv även kommande säsong.

 -”Vi ser Dave som en hörnsten i vårt lagbygge framförallt på isen men även i omklädningsrummet där hans ledaregenskap är viktigt. Lindarv kommer säkerligen att göra en än bättre säsong den som kommer än den förra nu när han har kontinuitet när det gäller isträning och matchspel.”

Kontraktet med Dave Lindarv är skrivet på 1 år och kommer att spela i tröja nummer 4.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.