Stäng meny

Andreas Silfverberg förlänger med Mörrum Hockey!

Publicerades 23 maj 2018 klockan 10:53

 

Mörrum Hockey kan stolt presentera ytterligare en kontraktförlängning till säsongen 2018/19. Idag kan vi annonsera att forwarden Andreas Silfverberg är klar för en fortsättning i Mörrum Hockey.

Lagbygget inför återkomsten till Hockeyettan Södra börjar mer och mer falla på plats och idag kan vi presentera nästa spelare som är klar för Mörrum Hockey 2018/19. Det är med stor glädje som vi kan offentliggöra att klubben och forwarden Andreas Silfverberg kommit överens om en förlängning. Detta betyder att vi nu har 11 kontrakterade spelare klara inför hösten.

Den nu 26-åriga Silfverberg startade sin hockeykärriär i Malmö Redhawks och representerade Redhawks troget från de första skären med klubba fram till 19-års ålder. Under denna tid i Malmös största ishockeyförening så hann Andreas med 70 matcher i Sveriges bästa juniorliga, J20 SuperElit innan det bar av till grannklubben IK Pantern.

Säsongen 2010/11 blev det alltså spel i IK Pantern och där skulle Andreas komma att stanna 3 säsonger och på dessa första år på seniornivå hann han med 103 matcher och 54 poäng innan det bar ut öster ut för 2 säsonger i Hockeytvåan i först Lund Giants och sedan Tyringe SoSS. Under dessa säsonger kan vi med ett öga på statstiken konstatera att det var poängmässigt framgångsrika år. Silfverberg lyckades på 79 matcher i Hockeytvåan producera 78 poäng innan de bar av till Danmark och Hvidøvre och Amager i Danmark2.

Efter sejouren i Danmark var det dags för spela i Mörrum Hockey där Silfverberg hade en mycket framstående säsong. Han bildade under stora delen av säsongen en vass formation med Tom Mäkitalo och Marcus Ericsson och denna formation tillhörde den absoluta toppen av Hockeytvåan. För Andreas egen del så noterades han för 41 matcher och stod på dessa för 56 poäng och vann även den interna poängligan.

Andreas Silfverberg säger så här om säsongen som gick och hans tankar om den som komma skall.

 -”Det känns otroligt bra att få representera Goiset även kommande säsong. Jag och min familj har trivts som laxen i ån. Organisationsmässigt står klubben högt i mina ögon och har hjälpt mig att hitta kärleken till sporten igen. Känner att jag under Andreas Ernebrand har utvecklat mitt spel och ser fram emot att klättra lite till. Föregående säsong var jävligt rolig. Vi hade ett gott gäng som alla hade samma mål och det slutade ju bra. Nu blickar vi framåt och visar att Mörrum hör hemma i Hockeyettan.”

Mörrum Hockeys Jim Känno säger så här om förlängningen av Silfverberg.

 -”Det ska bli spännande att åter se Andreas på Div 1-nivå. Under förra säsongen var Andreas en av våra ledande spelare främst under den första delen av säsongen. Till nästa säsong förväntar vi oss att Silfverberg kommer mer förberedd så att han bidra till laget jämnare över hela säsongen.”

Kontraktet är skrivet på 1 år och Silfverberg kommer att spela med tröja nummer 20.

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.