Stäng meny

Andreas Grönqvist förlänger med Mörrum Hockey!

Publicerades 22 maj 2018 klockan 12:52

Mörrum Hockey kan idag presentera ytterligare en kontraktförlängning inför säsongen 2018/19. Centern Andreas Grönqvist och klubben har kommit fram till en fortsättning som sträcker sig över kommande säsong.

Förlängningarna och signaturerna kommer en efter en och nästa spelare att fortsätta i Mörrum Hockey är forwarden Andreas Grönqvist. Grönqvist som anslut sent från Sölvesborg var men sin skridskoåkning, farlighet från powerplay, tekningsskicklighet och poängproduktion en stark bidragande orsak till klubbens avancemang.

Grönqvist startade sin hockeykärriär i Sölvesborg IK och kom till Mörrum Hockey först i junioråldern där han spelade i omgångar men provade även på lyckan i Frölunda och Malmö Redhawks juniorlag innan han vände hem igen för seniorhockey. Andreas vände hem för att representera Mörrum Hockey innan det bar av till Olofström för spel där kommande säsonger. 2012 var han tillbaka i Mörrum Hockey och spelade även dessa säsonger i Hockeyettan innan han åter vände till Olofström och även Sölvesborg IK där han kom från i februari.

Han kom som sagt in i laget precis innan playoff och kvalserie började. Det dröjde inte länge, ingen tid alls innan han gjorde avtryck i den mörkblå tröjan igen. Han bildade snabbt en giftig formation med nyligen signerade Joakim Sydegård och Marcus Niemi. Andreas hann under föregående säsong med 16 matcher och producerade på dessa 15 poäng.

Mörrum Hockeys Martin Ingvarsson säger så har om kontraktsförlängningen av Andreas Grönqvist.

-”Vi kommer i årets upplaga Goiset blanda ungdomlig entusiasm med rutin. I Andreas får vi en mycket rutinerad center och vi är väldigt glada att Andreas väljer och satsa vidare mot nya mål och utmaningar. Andreas passar in perfekt i vårt lagbygge med sitt trygga centerspel i alla zoner på isen.”

Andreas själv säger så här om förlängningen och sina förväntningar på kommande säsong.

-”Det var en väldigt rolig säsong och häftigt att den slutade som de gjorde. Även om det såklart vore roligare om vi vetat direkt att vi gick upp. Just avancemanget och att det var ett skönt gäng gjorde att jag fick en liten nytändning. För min egen del gick det helt okej. Jag kom i det ganska fort”.

”Inför kommande säsong ska det bli roligt att spela Hockeyettan igen och att få visa att Mörrum Hockey hör hemma där.”

Kontraktet med Andreas Grönqvist är skrivet på 1 år och han kommer att spela med nummer #19.

Vi kan också meddela att det ej blir någon fortsättning i Mörrum Hockey för #19 Ludvig Dahlbeck. Vi från Mörrum Hockey vill tacka Ludde för hans enorma slit och arbete för att ta oss tillbaka till Hockeyettan och önskar han stort lycka till med kommande utmaningar. Hemsidan fick tag i Dahlbeck som säger så här om sitt beslut.

-”Tack Mörrum Hockey för mina säsonger vilket har varit fantastiskt roligt och får vara med på resan tillbaka upp till division ett. Tack även för fortsatt visat förtroende att vilja ge mig chansen även kommande säsong i division ett. För tillfälligt känner jag inte den motivation eller orken till det hårda jobbet som krävs och då ett beslut måste tas här och nu så får jag tyvärr tacka nej. Samtidigt som jag vill fokusera på jobb och högskola de kommande åren. Det är så klart ett tufft beslut och jag kommer sakna det, men just nu känns det som rätt beslut för mig. Jag vill önska all lycka till Mörrum kommande säsong.”

Stats: Andreas Grönqvist

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.