Stäng meny

Alvesta borta och inför Osby

Uppdaterades 3 december 2017 klockan 23:13

Matchfakta
Alvesta SK
VS
Mörrum GOIS
1-3
(0-1, 1-0, 0-2)
Matchens lirare
(Alvesta SK)
(Mörrum GOIS)

Matchfakta

Plats: Virdahallen
Datum: 03/12/2017
Omgång 18
Publiksiffra:
Huvuddomare:
Jörgen Grahn
Assisterande domare:
Johan Ekelöf, Gustav Persson

Alvesta- Mörrum 1-3

Vi vinner igen även om det inte är felfritt så är det en stabil bortavinst. Det finns saker som vi diskuterar under matchen och vi påtalar vikten av att göra ”rätt” saker om och om igen för att i slutet kunna kvittera ut ännu en vinst mot hemmastarka Alvesta.

Extra roligt att #6 Macke Ericsson får utdelning på ”hemmaplan” och även #1 Sebbe Ericsson spelar säkert i kassen även om resultatet inte stämde med #1 Sebbes uträkning!

Hur lätt är det att vinna en hockeymatch?
När man som vi nu vunnit en rad matcher så kan många tro att det är bara att vinna igen för vi vann ju förra matchen. Att vinna en hockeymatch är alltid kopplad till en prestation, bra prestation ökar sannolikheten till vinst, men är ingen garanti.

Självförtroende ökar efter vinster men framför allt förstår man som spelare att om vi kan göra ”rätt saker” över tid i matcherna så ökar chanserna till att vi lyckas med det som vi bestämt att göra på isen. Till detta måste alltid den fysiska och inte minst mentala styrkan läggas till och då har vi redskapen som behövs för en bra (och förhoppningsvis) vinnande insats.

Det är med andra ord inte tur att vinna matcher utan alltid kopplat till ett hårt jobb och målmedveten insats på träning och match. Här kan vän av ordningen tycka att jag är aningen kaxig men det är absolut inte min mening, jag vill bara försöka förklara att resultat alltid har ett samband med vilken ansträngning och attityd man som spelare och lag tar sig an uppgiften.

Så svaret på min fråga om att vinna matcher är: Nej det är inte lätt att vinna hockeymatcher, det kostar och Vi är beredda att betala priset…

Osby hemma på onsdag

Matchen senast mot Osby slutade 2-3 till oss i en riktig hockeybatalj. Det var två lag som gick för vinst utan större tanke på defensiven och skotten haglade mot båda målen.

Ny match och vi vet vad som kommer att krävas när det är matchstart. Vårt mål är att klättra ytterligare något steg på vår utvecklingsstege och samtidigt bjuda vår hemmapublik på en fartfylld och spännande hockeymatch.

//Torbjörn Tuben Svensson

Samarbetspartners

Webbdesign och produktion av Webitfuture.